tiistai 26. tammikuuta 2016

Toteuttajakumppanikokelaat #2 ja #3

Tavattiin kaksi aihetta hieman eri kulmista lähestyvää mahdollista toteuttajakumppania. Keskustelua syntyi innovaatio- ja projektisalkusta, osallistumis- ja palautekanavasta sekä kulunvalvonnan, tilankäytön ja maksamisen yhdistämisestä. Oikein hyvältä näyttää, lähikoodia, osaamista ja hyvää asennetta on markkinoilla tarjolla.

Fakta on, että jossain vaiheessa tarvitsemme excel-taulukkoa kehittyneemmän välineen aihioiden ja varsinkin käynnistyneiden hankkeiden kasalla pitämiseksi. Ratkaisuja tähän varmasti löytyy, kyse on enemmän kulttuurista. Kuntien perustoiminta ei rakennus- ja suunnitteluprojekteja tekevää teknistä toimialaa lukuun ottamatta perustu projektimaiseen työhön. Käytännössä kaikki DigiYlöjärvi-hankkeen kautta tehtävät palveluparannukset ja toimintatapamuutokset ovat kuitenkin juuri muutosprojekteja. Kehyskuntien ohjausryhmä pohtii keinoja tukea projektiosaamista, ensisijaisesti kohde on digihankkeissa mutta samat kokemukset toki ovat hyödynnettävissä muuallakin.

Ajatukset lensivät vapaina kun yhdistelimme kulunvalvontaa, liikuntatilojen käyttöä ja niistä maksamista. Ongelma on, että kalliiden tilojen käyttö on vaikeaa - tila pitää varata, jonkun pitää avata ovi ja jollekin pitää lähettää lasku. Monta tekijää ja osallistujaa ja lopputuloksena kuntien perusongelma, eli tilojen vajaakäyttö. Ratkaisu löytyy varmasti, mutta onko sama ratkaisu monistettavissa muihin ongelmiin, joissa yhdistyy varaus, palvelu ja maksaminen? On?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti