keskiviikko 20. tammikuuta 2016

Toteuttajakumppanikokelas #1

Digiryhmä tapasi ensimmäisen mahdollinen toteuttajakumppanin. Haussa on vähintään viisi ketterää yritystä, joiden kanssa koetetaan luoda win-win -tilanne. Me saamme ratkaisuja, he oppia kunta-asiakkaasta. Ensitapaamiset vedetään kaikki samalla juoksutuksella, dRyhmä kertoo ensin seudun digivisiosta ja DigiYlöjärvi -hankkeesta sekä kumppanikonseptista. Sitten firman nopea yleisesittely jonka jälkeen sana vapaa.

Noin 30:n työntekijän firma kertoi että heillä ei ole varsinaisia tuotteita, mutta tekevät kaikkea. Hyvä. Kertoivat myös että tekniikka ei ole este, mitä vaan voi tehdä. Vielä parempi. Lisäksi saimme sparrausta siihen, miten omaa aihiosta palveluksi -prosessiamme voisi paremmin kuvata.

Keskustellessamme tuli jostain päähän termi  "kuntalaiskokemus"  eli se, miten kuntalainen kokee osallistumisen, verkostojen, paikallisdemokratian ja palveluiden kautta olevansa osa paikallisyhteisöä. Tai jotain sinnepäin. Googlasin sanan, ei juuri osumia. Tuskin tässä uutta käsitettä ollaan vahingossa lanseerattu, mutta digitaaliset palvelut, osallistuminen uusia kanavia käyttäen ja tulevaisuuden kunnan mahdollistajayhteisörooli kietoutuvat toisiinsa. Lisää myöhemmin.

2 kommenttia:

  1. Hienoa! Näinhän tämä etenee. Olisi todella tärkeää saada myös mahdollisia paikallisia alan toimijoita mukaan kehitys- ja ideahankkeiluun.

    VastaaPoista
  2. Näin olisi tarkoitus. Y2 Digi-ilta?

    VastaaPoista