perjantai 22. tammikuuta 2016

Miten muissa kunnissa?

Kehyskuntien tietohallinnon ohjausryhmä kokoontui tänään. Tampereen seudun kunnan tekevät keskenään erittäin hyvää käytännön yhteistyötä, todisteena tästä yhteiset sopimukset perustietotekniikasta ja puhelin- ja tietoliikenneyhteyksistä. Keskenään suunnilleen saman kokoluokan kehyskunnat jakavat vielä enemmän yhteisiä intressejä, siksi teemme yhteistyötä myös ilman Tamperetta.

Kehyskunnille valmisteltiin vuoden 2015 lopulla yhteinen digivisio - "Helppo palvelu". DigiYlöjärvi on tämän vision toimeenpanohanke. Toimintaa on käynnistelty kehyskunnissa hieman eri tavalla, yksi on lähtenyt standardimallilla - johtoryhmässä päätetään että näin tehdään ja hierarkinen organisaatio aloittaa toteuttamisen. Toinen aloitti keskusteluttamalla ja sitouttamalla hallituksen digikehittämiseen. 

Ylöjärvi tekee tämän hieman toisin. Keräsimme ilman suurempaa viivyttelyä ja vaiheistusta vapaaehtoisjoukon digiryhmäksi, joka aloitti aihioiden kokoamisen. Koetamme päästä vauhdilla liikkeelle, kotiuttaa alussa nopeita pieniä onnistumisia ja esimerkkiä näyttämällä innostaa muitakin toimijoita sisältäpäin tuottamaan sisältöä ja ajattelemaan totuttuja toimintamalleja uusiksi. Tämähän ei välttämättä istu kuntien perinteiseen rakenteeseen eikä tapaan toimia. Reaktioita saataneen laidasta laitaan.

2 kommenttia:

  1. Toivottavasti vapaaehtoisjoukossa on myös mukana kaupunginvaltuutettuja ja lautakuntien jäseniä. Heillähän on parhaat yhteydet kansalaisiin ja mahdollisuus miettiä miten lautakuntien työssäkin voitasiin hyödyntää digitaalisuutta.
    Y2-ilta on hyvä tapa saadan kuntalaisia aktivoitumaan ja illasta myös striimausta internettiin ja palautekanavat kanssa. Eikös asukaslautakunnan rooli olisi kanssa oltava vahva tässä kehitystyössä.

    VastaaPoista
  2. Monikanavaisesti edetään, eiköhän asukaslautakunnallakin jokin rooli ole.

    VastaaPoista